În funcție de aplicația pe care doriți să utilizați Coloranții Naturali, vă ajutăm să găsiți exact ceea ce vă trebuie.
Aici puteți alege colorantul potrivit pentru aplicația dumneavoastră.
[Secțiune în curs de completare. Sunt completate doar aplicațiile care au fotografie]
Utilizarea Coloranților Naturali în băuturi (în curs de actualizare; sunt completate doar aplicațiile care au fotografie)
În curand
Utilizarea Coloranților Naturali în produse "Savory" și Sosuri: Muștar, Ketchup, Maioneză, Dressinguri, Mixuri de condimente
În curând
Utilizarea Coloranților Naturali în produse zaharoase: Acadele, Dropsuri, Caramele, Marshmallows, Rahat
Înghețata este un produs foarte solicitat, în sezonul cald, mai ales de către copii.
Haideți să le oferim împreună, copiilor, înghețată sănătoasă, fără coloranți artificiali. Este chiar simplu și la îndemâna tuturor.
Cel mai ușor de utilizat sunt Coloranții Naturali lichizi hidrosolubili, din care vă recomandăm:
Combinații recomandate:
Mod de Utilizare:
Succes!
În curand
Utilizarea Coloranților Naturali în produse de cofetărie
La fel ca multe alte preparate alimentare, produsele de patiserie au uneori nevoie de a fi ceva mai intens colorate, fie din cauză că gălbenușul ouălor folosite nu conține suficient pigment, fie din cauză că alte ingrediente din compoziție pot dilua culoarea produsului, fie că tratamentul termic la care sunt supuse le estompează culoarea inițială.
De aceea, vă propunem îmbunătățirea culorii produsului finit prin adaos de Coloranți Naturali:
Pentru aluaturile de patiserie se pot utiliza atât Beta Carotenul, cât și Luteina, hidrosolubile:
Pentru umpluturi se pot utiliza Coloranții Naturali lichizi hidrosolubili:
Oricare dintre acești Coloranți Naturali hidrosolubili se pot combina între ei, pentru a obține nuanțe speciale.
Acești coloranți au stabilitate bună la temperaturile de coacere, dar este posibil ca nuanța produsului finit să difere de cea inițială, datorită tratamentului termic intens.
De aceea, dozajele vor fi ceva mai mari decât la produsele care nu necesită tratament termic.
Oricum, dozajul nu va depăși 1% din masa produsului, deoarece coloranții noștri au putere mare de colorare.
În curand
Utilizarea Coloranților Naturali în cereale pentru micul dejun
În curand
Utilizarea Coloranților Naturali în gemuri de fructe și paste tartinabile
Deși legislația Europeană - care guvernează și legislația românească în domeniul alimentar - nu permite utilizarea coloranților în pastele făinoase produse industrial și comercializate, nimic nu ne împiedică să colorăm pastele făinoase preparate în casă.
Deci, putem da culori spectaculoase tuturor pastelor pe care le preparăm pentru consum propriu, folosind Coloranți Naturali.
Fiți siguri că pastele precum tăiței, fidea, linguini, tagliatelle, gnochi, ravioli, tortellini și chiar lasagna vor fi mai atractive și mai originale dacă le colorăm cu Coloranți Naturali.
Pentru această aplicație, putem folosi oricare dintre Coloranții Naturali hidrosolubili:
Acest colorant este mai puțin stabil la temperaturi ridicate și este recomandabil să fie folosit în paste care nu necesită fierbere îndelungată. Click aici pentru Roșu Bordeaux
Coloranții Naturali se adaugă fie în apa cu care se prepară pastele, fie direct în cocă, frământând până ce culoarea este uniform distribuită.
În curand
Utilizarea Coloranților Naturali în produse lactate: Iaurt, brânzeturi, lapte aromatizat
Vata pe băț este un produs eminamente natural, produs exclusiv din zahăr.
Pentru a crește atractivitatea acestui produs, unii comercianți utilizează coloranții artificiali, ceea ce face ca acest deliciu dorit de toți copiii să devină nociv datorită efectelor negative pe care acest tip de coloranți îl au asupra copiilor.
Din fericire există o alternativă sănătoasă, la costuri similare: Coloranți Naturali!
Utilizând Coloranții Naturali păstrați caracteristica de "Natural 100%", atât de importantă pentru noi toți.
Cei mai potriviți Coloranți Naturali pentru utilizare în vata de zahăr sunt cei lichizi hidrosolubili.
Aceștia au o putere mare de colorare și se dispersează ușor în zahăr.
Vă recomandăm următorii Coloranți Naturali lichizi hidrosolubili:
În plus, creativitatea dumneavoastră are posibilitatea de a explora liber, amestecând acești coloranți în orice combinație, obținând cele mai spectaculoase și unice nuanțe.
Modul de utilizare:
Se pot folosi și Coloranții Naturali sub formă de pudră, dar aceștia trebuie amestecați cu foarte puțină apă (pentru a activa colorantul), apoi malaxați / amestecați bine cu zahărul.
Varianta de colorare cu pulberi poate fi mai utilă când se dorește o culoare mai intensă a vatei de zahăr, deoarece zahărul se umectează mai puțin decât în cazul coloranților lichizi.
Vă recomandăm următorii Coloranți Naturali pudră hidrosolubili:
Dozajul diferă de la un colorant la altul (aceștia având puteri de colorare diferite), dar se pot lua în calcul dozaje între 0.5 si 2% din masa zahărului.
Pentru a vă decide care dintre produsele noastre se potrivesc cel mai bine cu aplicația dumneavoastră, vă sfătuim să achiziționați mai întâi Coloranți Naturali ambalați în recipiente mici (de 100g sau chiar 30g), pentru a experimenta comportamentul acestora, la costuri minime.
Floricelele de porumb vor fi mult mai atractive dacă le colorăm. Desigur, doar cu Coloranți Naturali!
Pentru floricele SĂRATE: putem folosi Coloranții Naturali liposolubili (solubili în ulei/grăsimi):
Verde Lucernă LS (din Clorofilă), pentru a obține diverse nuanțe de verde. Vă sugerăm să-l amestecați cu puțin Galben Banană LS, pentru nuanțe de verde-măr. Click aici pentru Verde Lucernă LS
Pentru floricele DULCI: putem folosi Coloranții Naturali hidrosolubili:
Sfaturi:
Nu uitați să promovați floricelele: "Cu Coloranți Naturali!"
În curand
Utilizarea Coloranților Naturali în suplimente nutritive
Preparatele din carne sunt printre cele mai gustate alimente în România.
Conform legislației în vigoare, coloranții artificiali nu sunt permiși pentru utilizare în produsele din carne, decât cu foarte mici excepții.
Prin urmare, coloranții naturali sunt singura opțiune legală.
În funcție de tipul preparatelor, coloranții naturali pe care vi-i recomandăm sunt:
1. Pentru preparate din carne proaspete, fără tratament termic, precum mici (mititei), cârnați proaspeți, carne tocată, cârnați și salamuri crud-uscate, etc.:
Acești coloranți nu au nicio restricție în utilizare, conform legislației, și nu influențează gustul produsului, având putere de colorare mare, deci un dozaj scăzut.
2. Pentru preparate tratate termic (fierte/afumate), precum cârnați, salam, specialități, șuncă, pate, leber, etc.:
În funcție de produs, carminul are limite de utilizare. Vă rugăm să consultați legislația în vigoare pentru a stabili dozajul maxim admis în produsul dumneavoastră.
În funcție de produs, carminul are limite de utilizare. Vă rugăm să consultați legislația în vigoare pentru a stabili dozajul maxim admis în produsul dumneavoastră.
Colorantul Roșu Bordeaux (din Sfeclă Roșie) este mai sensibil la tratament termic, de aceea recomandăm a fi utilizat în produse care sunt supuse tratamentelor termice de scurtă durată și la temperaturi sub 85°C.
Pentru nuanțe apropiate de culoarea naturală a cărnii crude, vă recomandăm combinațiile:
- Roșu Măceașă P sau Roșu Carmin combinat cu Roșu Ardei HLS, pentru preparatele tratate termic
- Roșu Bordeaux combinat cu Roșu Ardei HLS, pentru preparatele proaspete
⟡ hrana animale de companie (pet food)⟡ furaje⟡ nada pentru pescuit⟡ plastilină⟡ cretă⟡ pictură cu pensula sau cu mâna⟡ fântâni arteziene |
Deoarece în magazine se găsesc doar coloranți artificiali pentru vopsirea ouălor de Paște, vă propunem Coloranții Naturali pentru această aplicație.
Cel mai simplu și mai amuzant de utilizat sunt coloranții naturali lichizi hidrosolubili.
Aceștia se pot aplica în două modalități:
Această modalitate este una foarte amuzantă pentru pentru copii, care pot participa activ și creativ la această "operațiune".
Pentru a obține cele mai bune rezultate, adăugați coloranții după ce apa s-a răcit puțin în urma fierberii, la o temperatură de maximum 80-90 grade Celsius.
Cu cât colorantul este mai puțin diluat cu apă, cu atât culoarea se va fixa mai repede și va fi mai intensă.
Dacă optați pentru aplicarea prin imersare, se pot utiliza și coloranții sub formă de pulbere, care se dizolvă rapid în apă.
Sfaturi:
În curând
Utilizarea Coloranților Naturali în produse cosmetice