Aplicații 

În funcție de aplicația pe care doriți să utilizați Coloranții Naturali, vă ajutăm să găsiți exact ceea ce vă trebuie.

Aici puteți alege colorantul potrivit pentru aplicația dumneavoastră.

[Secțiune în curs de completare. Sunt completate doar aplicațiile care au fotografie]

 • Băuturi

  Utilizarea Coloranților Naturali în băuturi (în curs de actualizare; sunt completate doar aplicațiile care au fotografie)

 • Savory / Sosuri

  În curand

  Utilizarea Coloranților Naturali în produse "Savory" și Sosuri: Muștar, Ketchup, Maioneză, Dressinguri, Mixuri de condimente

 • Zaharoase

  În curând

  Utilizarea Coloranților Naturali în produse zaharoase: Acadele, Dropsuri, Caramele, Marshmallows, Rahat

 • Înghețată

  Utilizarea Coloranților Naturali în Înghețată

  Înghețata este un produs foarte solicitat, în sezonul cald, mai ales de către copii.

  Haideți să le oferim împreună, copiilor, înghețată sănătoasă, fără coloranți artificiali. Este chiar simplu și la îndemâna tuturor.

  Cel mai ușor de utilizat sunt Coloranții Naturali lichizi hidrosolubili, din care vă recomandăm:

  • Verde Mentă (din Clorofilă), pentru a obține diverse nuanțe de verde. Vă sugerăm să amestecați Verde Mentă cu puțin Galben Lămâie, pentru nuanțe de verde-măr. Click aici pentru Verde Mentă
  • Brun Caramel (caramel simplu, de tip A, fara amoniac sau sulfiți), pentru nuanțe maroniu-roșcate de caramel sau ciocolată. Click aici pentru Brun Caramel

  Combinații recomandate:

  • Verde Lime: Verde Menta + Galben Lamaie 0.05% + 0.1%
  • Verde Mar: Albastru Ocean + Galben Lamaie 0.4% + 0.5%
  • Fistic: Galben Caisa + Verde Menta 0.4% + 0.05%
  • Fructe de padure: Rosu Bordeaux + Rosu Zmeura 0.5% + 0.2%
  • Caise: Galben Caisa + Rosu Bordeaux 0.4% + 0.02%
  • Capsuni: Rosu Bordeaux + Galben Lamaie (luteina) 0.5% + 0.01%
  • Caramel: Brun Caramel aproximativ 0.5%
  • Ciocolată: Brun Caramel + Negru Carbo Vegetal 0.5% + 0.02%

  Mod de Utilizare:

  • Colorantul se adaugă treptat, după ce s-au introdus toate componentele, amestecându-se continuu până la obținerea nuanței dorite
  • În cazul în care se se folosește o combinație de coloranți, este bine ca proporțiile acestora să fie determinate anterior, testând pe o mica parte din compoziția înghețatei, după care se face amestecul de coloranți conform proporțiilor determinate. După care se adaugă amestecul de coloranți, treptat, în masa totală a înghețatei, până la obținerea nuanței dorite.
  • De reținut faptul că intensitatea culorii finale este influențată de conținutul de grăsime al înghețatei și dozajul colorantului.

  Succes!

 • Cofetărie

  În curand

  Utilizarea Coloranților Naturali în produse de cofetărie

 • Patiserie

  Utilizarea Coloranților Naturali în produse de patiserie

  La fel ca multe alte preparate alimentare, produsele de patiserie au uneori nevoie de a fi ceva mai intens colorate, fie din cauză că gălbenușul ouălor folosite nu conține suficient pigment, fie din cauză că alte ingrediente din compoziție pot dilua culoarea produsului, fie că tratamentul termic la care sunt supuse le estompează culoarea inițială.

  De aceea, vă propunem îmbunătățirea culorii produsului finit prin adaos de Coloranți Naturali:

  Pentru aluaturile de patiserie se pot utiliza atât Beta Carotenul, cât și Luteina, hidrosolubile:

  Pentru umpluturi se pot utiliza Coloranții Naturali lichizi hidrosolubili:

  • Roșu Zmeură (din Morcov Violet), pentru a obține nuante de la roșu la violet (în funcție de valoarea pH a umpluturii). Click aici pentru Roșu Zmeură
  • Verde Mentă (din Clorofilă), pentru a obține diverse nuanțe de verde. Vă sugerăm să amestecați Verde Mentă cu puțin Galben Lămâie, pentru nuanțe de verde-măr. Click aici pentru Verde Mentă

  Oricare dintre acești Coloranți Naturali hidrosolubili se pot combina între ei, pentru a obține nuanțe speciale.

  Acești coloranți au stabilitate bună la temperaturile de coacere, dar este posibil ca nuanța produsului finit să difere de cea inițială, datorită tratamentului termic intens.

  De aceea, dozajele vor fi ceva mai mari decât la produsele care nu necesită tratament termic.

  Oricum, dozajul nu va depăși 1% din masa produsului, deoarece coloranții noștri au putere mare de colorare.

 • Panificație

  Utilizarea Coloranților Naturali în produse de panificație

 • Cereale

  În curand

  Utilizarea Coloranților Naturali în cereale pentru micul dejun

 • Preparate din fructe

  În curand

  Utilizarea Coloranților Naturali în gemuri de fructe și paste tartinabile

 • Paste făinoase

  Utilizarea Coloranților Naturali în paste făinoase

  Deși legislația Europeană - care guvernează și legislația românească în domeniul alimentar - nu permite utilizarea coloranților în pastele făinoase produse industrial și comercializate, nimic nu ne împiedică să colorăm pastele făinoase preparate în casă.

  Deci, putem da culori spectaculoase tuturor pastelor pe care le preparăm pentru consum propriu, folosind Coloranți Naturali.

  Fiți siguri că pastele precum tăiței, fidea, linguini, tagliatelle, gnochi, ravioli, tortellini și chiar lasagna vor fi mai atractive și mai originale dacă le colorăm cu Coloranți Naturali.

  Pentru această aplicație, putem folosi oricare dintre Coloranții Naturali hidrosolubili:

  • Roșu Bordeaux (din Sfeclă Roșie), pentru a obține nuanțe de la roz la roșu vișiniu, în funcție de dozajul utilizat.

  Acest colorant este mai puțin stabil la temperaturi ridicate și este recomandabil să fie folosit în paste care nu necesită fierbere îndelungată. Click aici pentru Roșu Bordeaux

  • Roșu Carmin (din Coșenilă), pentru a obține nuanțe de la roz la roșu vișiniu, în funcție de dozajul utilizat. Este foarte stabil la temperaturi de fierbere. Click aici pentru Roșu Carmin
  • Verde Mentă (din Clorofilă), pentru a obține diverse nuanțe de verde. Vă sugerăm să amestecați Verde Mentă cu puțin Galben Gutuie HLS, pentru nuanțe de verde-măr. Click aici pentru Verde Mentă
  Mod de utilizare:

  Coloranții Naturali se adaugă fie în apa cu care se prepară pastele, fie direct în cocă, frământând până ce culoarea este uniform distribuită.

  Sfaturi:
  • Este de preferat să reduceți cantitatea de apă proporțional cu cantitatea de colorant adăugată, evitând astfel ca pasta să devină prea moale.
  • Coloranții Naturali își pot pierde din intensitate dacă sunt expuși la tratamente termice îndelungate. Este, deci, indicat să fierbeți pastele doar atât cat este nevoie, pentru a păstra cât mai mult din intensitatea inițială a culorilor.
  • Puteți combina oricare dintre Coloranții Naturali hidrosolubili, pentru a obține diverse nuanțe și culori.
 • Lactate

  În curand

  Utilizarea Coloranților Naturali în produse lactate: Iaurt, brânzeturi, lapte aromatizat

 • Vată pe Băț

  Utilizarea Coloranților Naturali în Vată Pe Băț (Vată De Zahăr)

  Vata pe băț este un produs eminamente natural, produs exclusiv din zahăr.

  Pentru a crește atractivitatea acestui produs, unii comercianți utilizează coloranții artificiali, ceea ce face ca acest deliciu dorit de toți copiii să devină nociv datorită efectelor negative pe care acest tip de coloranți îl au asupra copiilor.

  Din fericire există o alternativă sănătoasă, la costuri similare: Coloranți Naturali!

  Utilizând Coloranții Naturali păstrați caracteristica de "Natural 100%", atât de importantă pentru noi toți.

  Cei mai potriviți Coloranți Naturali pentru utilizare în vata de zahăr sunt cei lichizi hidrosolubili.

  Aceștia au o putere mare de colorare și se dispersează ușor în zahăr.

  Vă recomandăm următorii Coloranți Naturali lichizi hidrosolubili:

  • Roșu Carmin (din Acid Carminic), pentru a obține nuanțe de la roz la roșu magenta, în funcție de dozajul utilizat. Click aici pentru Roșu Carmin
  • Verde Mentă (din Clorofilă), pentru a obține diverse nuanțe de verde. Vă sugerăm să amestecați Verde Mentă cu puțin Galben Lămâie, pentru nuanțe de verde-măr. Click aici pentru Verde Mentă
  • Albastru Ocean (din Spirulina Platensis), pentru nuanțe de bleu. ATENȚIONARE: ACEST COLORANT ESTE SENSIBIL LA TEMPERATURI DE PESTE 80 GRADE CELSIUS, de aceea vă recomandăm să achiziționați cantități mici, pentru a-l testa. Click aici pentru Albastru Ocean

  În plus, creativitatea dumneavoastră are posibilitatea de a explora liber, amestecând acești coloranți în orice combinație, obținând cele mai spectaculoase și unice nuanțe.

  Modul de utilizare:

  • Se adaugă colorantul (sau combinația de coloranți) puțin câte puțin, direct în zahăr, după care se amestecă bine pentru a se uniformiza culoarea acestuia.
  • Trebuie adăugat suficient colorant, astfel încât zahărul să fie destul de intens intens colorat, deoarece culoarea se va dispersa pe măsură ce cristalele de zahăr se transformă  în vată, proces ce implică creșterea în volum a zahărului.
  • Dacă considerați necesar, întindeți zahărul pe o suprafață plană curată, pentru a se zvânta. În general, acest pas este necesar doar dacă zahărul vi se pare prea umed, în situațiile în care ați optat pentru nuanțe închise de culoare și a fost nevoie de dozaje mai crescute pentru aceasta.

  Se pot folosi și Coloranții Naturali sub formă de pudră, dar aceștia trebuie amestecați cu foarte puțină apă (pentru a activa colorantul), apoi malaxați / amestecați bine cu zahărul.

  Varianta de colorare cu pulberi poate fi mai utilă când se dorește o culoare mai intensă a vatei de zahăr, deoarece zahărul se umectează mai puțin decât în cazul coloranților lichizi.

  Vă recomandăm următorii Coloranți Naturali pudră hidrosolubili:

  • Verde Spanac P (din Clorofilă), pentru diverse nuanțe de verde. Vă sugerăm să amestecați cu puțin Galben Ananas P, pentru nuanțe de verde-măr. Click aici pentru Verde Spanac P


  Dozajul diferă de la un colorant la altul (aceștia având puteri de colorare diferite), dar se pot lua în calcul dozaje între 0.5 si 2% din masa zahărului.

  Pentru a vă decide care dintre produsele noastre se potrivesc cel mai bine cu aplicația dumneavoastră, vă sfătuim să achiziționați mai întâi Coloranți Naturali ambalați în recipiente mici (de 100g sau chiar 30g), pentru a experimenta comportamentul acestora, la costuri minime.

 • Floricele

  Utilizarea Coloranților Naturali în Floricele / Pop Corn

  Floricelele de porumb vor fi mult mai atractive dacă le colorăm. Desigur, doar cu Coloranți Naturali!

  Pentru floricele SĂRATE: putem folosi Coloranții Naturali liposolubili (solubili în ulei/grăsimi):

  • Roșu Vișină LS (din Sfeclă Roșie), pentru a obține nuanțe de la roz la roșu vișiniu, în funcție de dozajul utilizat. Click aici pentru Roșu Visina LS
  • Verde Lucernă LS (din Clorofilă), pentru a obține diverse nuanțe de verde. Vă sugerăm să-l amestecați cu puțin Galben Banană LS, pentru nuanțe de verde-măr. Click aici pentru Verde Lucernă LS

  Mod de utilizare:
  • Colorantul se adaugă în uleiul în care se expandează floricelele, amestecându-se continuu, pentru a se acoperi întreaga suprafață
  • Se pot combina oricare dintre coloranții liposolubili, pentru a se obține nuanțe de culoare intermediare

  Pentru floricele DULCI: putem folosi Coloranții Naturali hidrosolubili:

  • Verde Mentă (din Clorofilă), pentru a obține diverse nuanțe de verde. Vă sugerăm să amestecați Verde Mentă cu puțin Galben Lămâie, pentru nuanțe de verde-măr. Click aici pentru Verde Mentă
  Mod de utilizare:
  • Se prepară siropul de zahăr cu aroma preferată
  • Dacă se prepară la cald, se lasă siropul să se racească puțin, după care se adaugă Coloranții Naturali în sirop până ce acesta capătă culoarea și intensitatea dorite.
  • Se toarnă siropul colorat peste floricele și se amestecă bine până ce culoarea acoperă bine suprafața floricelelor

  Sfaturi:

  • Folosiți vase separate pentru fiecare culoare dorită
  • Uscați-le puțin cu aer înainte de a combina diferitele culori de floricele obținute. Astfel pot fi formate mai ușor în bulgări.

  Nu uitați să promovați floricelele: "Cu Coloranți Naturali!"

 • Suplimente Nutritive

  În curand

  Utilizarea Coloranților Naturali în suplimente nutritive

 • Preparate din carne

  Utilizarea Coloranților Naturali în Preparate din Carne (mezeluri)

  Preparatele din carne sunt printre cele mai gustate alimente în România.

  Conform legislației în vigoare, coloranții artificiali nu sunt permiși pentru utilizare în produsele din carne, decât cu foarte mici excepții.

  Prin urmare, coloranții naturali sunt singura opțiune legală.

  În funcție de tipul preparatelor, coloranții naturali pe care vi-i recomandăm sunt:

  1. Pentru preparate din carne proaspete, fără tratament termic, precum mici (mititei), cârnați proaspeți, carne tocată, cârnați și salamuri crud-uscate, etc.:

  Acești coloranți nu au nicio restricție în utilizare, conform legislației, și nu influențează gustul produsului, având putere de colorare mare, deci un dozaj scăzut.

  2. Pentru preparate tratate termic (fierte/afumate), precum cârnați, salam, specialități, șuncă, pate, leber, etc.:

  În funcție de produs, carminul are limite de utilizare. Vă rugăm să consultați legislația în vigoare pentru a stabili dozajul maxim admis în produsul dumneavoastră.

  • Roșu Carmin (carmin lichid), pentru nuanțe de rozaliu spre roșu. Rezistă la temperaturi înalte și are stabilitate la pH neutru. Click aici pentru Roșu Carmin

   În funcție de produs, carminul are limite de utilizare. Vă rugăm să consultați legislația în vigoare pentru a stabili dozajul maxim admis în produsul dumneavoastră.

  Colorantul Roșu Bordeaux (din Sfeclă Roșie) este mai sensibil la tratament termic, de aceea recomandăm a fi utilizat în produse care sunt supuse tratamentelor termice de scurtă durată și la temperaturi sub 85°C.

  Pentru nuanțe apropiate de culoarea naturală a cărnii crude, vă recomandăm combinațiile:

  - Roșu Măceașă P sau Roșu Carmin combinat cu Roșu Ardei HLS, pentru preparatele tratate termic

  - Roșu Bordeaux combinat cu Roșu Ardei HLS, pentru preparatele proaspete

 • Non alimentar

  Utilizarea Coloranților Naturali în produse non alimentare:

                                        

  ⟡ hrana animale de companie (pet food)

  ⟡ furaje

  ⟡ nada pentru pescuit

  ⟡ plastilină

  ⟡ cretă

  ⟡ pictură cu pensula sau cu mâna

  ⟡ fântâni arteziene

                           
 • Oua de Pasti

  Utilizarea Coloranților Naturali pentru vopsirea ouălor de Paști

  Deoarece în magazine se găsesc doar coloranți artificiali pentru vopsirea ouălor de Paște, vă propunem Coloranții Naturali pentru această aplicație.

  Cel mai simplu și mai amuzant de utilizat sunt coloranții naturali lichizi hidrosolubili.

  • Verde Mentă (din Clorofilă), pentru a obține diverse nuanțe de verde. Vă sugerăm să amestecați Verde Mentă cu puțin Galben Lămâie, pentru nuanțe de verde-măr. Click aici pentru Verde Mentă

  Aceștia se pot aplica în două modalități:

  • Prin aplicarea directă, cu mâna, a colorantului lichid pe suprafața oului, utilizând mănuși de protecție din plastic.

  Această modalitate este una foarte amuzantă pentru pentru copii, care pot participa activ și creativ la această "operațiune".

  • Prin imersarea ouălor deja fierte în colorantul diluat în apă.

  Pentru a obține cele mai bune rezultate, adăugați coloranții după ce apa s-a răcit puțin în urma fierberii, la o temperatură de maximum 80-90 grade Celsius.

  Cu cât colorantul este mai puțin diluat cu apă, cu atât culoarea se va fixa mai repede și va fi mai intensă.

  Dacă optați pentru aplicarea prin imersare, se pot utiliza și coloranții sub formă de pulbere, care se dizolvă rapid în apă.

  Sfaturi:

  • Cele mai clar definite culori se vor obține dacă folosiți ouă albe.
  • Coloranții Naturali hidrosolubili se pot combina între ei, pentru a obține nuanțe inedite.
 • Cosmetice

  În curând

  Utilizarea Coloranților Naturali în produse cosmetice