Important! Datorită perioadei de concedii, în lunile IULIE și AUGUST 2020, funcționăm doar în zilele de LUNI, MARȚI și MIERCURI, ale fiecărei săptămâni.
Deasemeni, ultima săptămână din August va fi dedicată în întregime concediilor.

Nada pescuit 

Utilizarea Coloranților Naturali în nade/momeli pentru pescuit

Pentru a face nada mai atractivă pentru captura cea mare și, în același timp pentru a nu polua bălțile, lacurile sau râurile, vă oferim coloranții alimentari naturali, care pot fi folosiți de la prepararea nadelor complexe, a dip-urilor, pâna la simpla mămăligă sau la colorarea viermușilor.

Vă recomandăm următorii Coloranți Naturali lichizi hidrosolubili:

  • Roșu Bordeaux (din Sfeclă Roșie, pigmentul fiind Betanina), pentru a obține nuanțe de la roz la roșu vișiniu, în funcție de dozajul utilizat. Click aici pentru Roșu Bordeaux
  • Roșu Măceasă P (carmin pulbere), pentru nuanțe de roșu intens spre magenta, potrivit pentru colorarea viermușilor sau a mămăligii. Rezistă la temperaturi înalte. Click aici pentru Roșu Măceasă P
  • Verde Mentă (din Clorofilă), pentru a obține diverse nuanțe de verde. Vă sugerăm să amestecați Verde Mentă cu puțin Galben Lămâie, pentru nuanțe de verde-măr. Click aici pentru Verde Mentă

  • În afara coloranților naturali propuși mai sus, în portofoliul nostru de produse se mai găsesc și coloranți fluorescenți (non-toxici) de mare concentrație, în mai multe nuanțe, care sunt folosiți cu succes la pescuitul ciprinidelor. Vă rugăm să ne contactați telefonic sau pe e-mail pentru detalii referitoare la acești coloranți.

Recomandări:

- În cazul în care se dorește colorarea mămăligii sau a altor tipuri de nade preparate la foc, colorantul trebuie adăugat la finalul fierberii acestora, deoarece expunerea de durată la temperaturi înalte poate estompa efectul colorant

- Pentru dip-uri, vă recomandăm imersarea nadei în colorantul nediluat

- Deoarece coloranții noștri au putere mare de colorare, pentru nadele uscate sau semi-uscate, recomandăm adaugarea acestora diluați în puțină apă pentru o mai bună omogenizare

- Viermușii se pot colora prin colorarea hranei/substratului acestora. În cazul în care utilizați colorant pulbere Roșu Măceașă P, acesta trebuie amestecat cu puțină apă, pentru a activa culoarea roșie

- Coloranții Naturali se spală cu ușurință de pe mâini, folosind chiar și apă rece, cu excepția coloranților Verde Mentă, Roșu Măceașă P și Roșu Ardei HLS, care pot păta temporar pielea.

Pentru aceștia, chiar dacă nu există niciun pericol pentru sănătate, recomandăm utilizarea mănușilor de cauciuc

Fire întinse!