Utilizarea Coloranților Naturali în Înghețată
Înghețata este un produs foarte solicitat, în sezonul cald, mai ales de către copii.
Haideți să le oferim împreună, copiilor, înghețată sănătoasă, fără coloranți artificiali. Este chiar simplu și la îndemâna tuturor.
Cel mai ușor de utilizat sunt Coloranții Naturali lichizi hidrosolubili, din care vă recomandăm:
- Verde Mentă (din Clorofilă), pentru a obține diverse nuanțe de verde. Vă sugerăm să amestecați Verde Mentă cu puțin Galben Lămâie, pentru nuanțe de verde-măr. Click aici pentru Verde Mentă
- Brun Caramel (caramel simplu, de tip A, fara amoniac sau sulfiți), pentru nuanțe maroniu-roșcate de caramel sau ciocolată. Click aici pentru Brun Caramel
Combinații recomandate:
- Verde Lime: Verde Menta + Galben Lamaie 0.05% + 0.1%
- Verde Mar: Albastru Ocean + Galben Lamaie 0.4% + 0.5%
- Fistic: Galben Caisa + Verde Menta 0.4% + 0.05%
- Fructe de padure: Rosu Bordeaux + Rosu Zmeura 0.5% + 0.2%
- Caise: Galben Caisa + Rosu Bordeaux 0.4% + 0.02%
- Capsuni: Rosu Bordeaux + Galben Lamaie (luteina) 0.5% + 0.01%
- Caramel: Brun Caramel aproximativ 0.5%
- Ciocolată: Brun Caramel + Negru Carbo Vegetal 0.5% + 0.02%
Mod de Utilizare:
- Colorantul se adaugă treptat, după ce s-au introdus toate componentele, amestecându-se continuu până la obținerea nuanței dorite
- În cazul în care se se folosește o combinație de coloranți, este bine ca proporțiile acestora să fie determinate anterior, testând pe o mica parte din compoziția înghețatei, după care se face amestecul de coloranți conform proporțiilor determinate. După care se adaugă amestecul de coloranți, treptat, în masa totală a înghețatei, până la obținerea nuanței dorite.
- De reținut faptul că intensitatea culorii finale este influențată de conținutul de grăsime al înghețatei și dozajul colorantului.
Succes!