Cozonaci 

Utilizarea Coloranților Naturali în cozonaci

Intensitatea culorii unui produs este, de cele mai multe ori, un factor important de atractivitate pentru bunătățile pe care le facem cu mult gust și suflet.

Uneori, cozonacii de Paște sau de Crăciun, au culori palide, de cele mai multe ori din cauză că ouăle pe care le folosim nu dau suficientă culoare galbenă.

De aceea, vă propunem îmbunătățirea aspectului cozonacilor prin utilizarea de Coloranți Naturali hidrosolubili, atât lichizi cât și pulbere.

Beta Carotenul are nuanța cea mai apropiată de cea a gălbenușului de ou:

Dacă, din diverse motive, aluatul este mai închis la culoare, atunci puteți folosi Galben Lămâie (din Luteină) Click aici pentru Galben Lămâie

Modalitate de utilizare:

Coloranții recomandați mai sus au o putere mare de colorare, deci dozajul va fi destul de mic (aproximativ 0.05% din masa totala a aluatului).

Puteți adăuga colorantul, puțin cîte puțin, direct în cocă, frămantând-o până culoarea acesteia devine uniformă. Alegând această modalitate puteți avea control asupra intensității culorii aluatului, adăugănd doar atât cât considerați necesar.

Alternative:

(Dacă ați optat pentru variantele lichide) puteți adăuga colorantul în partea umedă (care conține ouăle, zahărul, etc.).

(Dacă ați optat pentru varianta pulbere) puteți adăuga colorantul fie în făină, fie dizolvat în apă și adăugat în partea umedă.

Caracteristici:

Beta Carotenul are stabilitate foarte bună la temperaturile de coacere obișnuite, dar este posibil ca produsul finit să fie mai deschis la culoare decât coca inițială, datorită creșterii acesteia în volum, la dospire.

Beta Carotenul nu are gust, ceea ce face ca gustul cozonacilor să nu fie în niciun fel influențat.