Important! în lunile IULIE și AUGUST 2024, funcționăm doar în zilele de LUNI, MARȚI și MIERCURI, ale fiecărei săptămâni.
Comenzile plasate în zilele de Joi și Vineri vor fi procesate începând cu următoarea zi de Luni.

Vată pe Băț 

Utilizarea Coloranților Naturali în Vată Pe Băț (Vată De Zahăr)

Vata pe băț este un produs eminamente natural, produs exclusiv din zahăr.

Pentru a crește atractivitatea acestui produs, unii comercianți utilizează coloranții artificiali, ceea ce face ca acest deliciu dorit de toți copiii să devină nociv datorită efectelor negative pe care acest tip de coloranți îl au asupra copiilor.

Din fericire există o alternativă sănătoasă, la costuri similare: Coloranți Naturali!

Utilizând Coloranții Naturali păstrați caracteristica de "Natural 100%", atât de importantă pentru noi toți.

Cei mai potriviți Coloranți Naturali pentru utilizare în vata de zahăr sunt cei lichizi hidrosolubili.

Aceștia au o putere mare de colorare și se dispersează ușor în zahăr.

Vă recomandăm următorii Coloranți Naturali lichizi hidrosolubili:

  • Roșu Carmin (din Acid Carminic), pentru a obține nuanțe de la roz la roșu magenta, în funcție de dozajul utilizat. Click aici pentru Roșu Carmin
  • Verde Mentă (din Clorofilă), pentru a obține diverse nuanțe de verde. Vă sugerăm să amestecați Verde Mentă cu puțin Galben Lămâie, pentru nuanțe de verde-măr. Click aici pentru Verde Mentă
  • Albastru Ocean (din Spirulina Platensis), pentru nuanțe de bleu. ATENȚIONARE: ACEST COLORANT ESTE SENSIBIL LA TEMPERATURI DE PESTE 80 GRADE CELSIUS, de aceea vă recomandăm să achiziționați cantități mici, pentru a-l testa. Click aici pentru Albastru Ocean

În plus, creativitatea dumneavoastră are posibilitatea de a explora liber, amestecând acești coloranți în orice combinație, obținând cele mai spectaculoase și unice nuanțe.

Modul de utilizare:

  • Se adaugă colorantul (sau combinația de coloranți) puțin câte puțin, direct în zahăr, după care se amestecă bine pentru a se uniformiza culoarea acestuia.
  • Trebuie adăugat suficient colorant, astfel încât zahărul să fie destul de intens intens colorat, deoarece culoarea se va dispersa pe măsură ce cristalele de zahăr se transformă  în vată, proces ce implică creșterea în volum a zahărului.
  • Dacă considerați necesar, întindeți zahărul pe o suprafață plană curată, pentru a se zvânta. În general, acest pas este necesar doar dacă zahărul vi se pare prea umed, în situațiile în care ați optat pentru nuanțe închise de culoare și a fost nevoie de dozaje mai crescute pentru aceasta.

Se pot folosi și Coloranții Naturali sub formă de pudră, dar aceștia trebuie amestecați cu foarte puțină apă (pentru a activa colorantul), apoi malaxați / amestecați bine cu zahărul.

Varianta de colorare cu pulberi poate fi mai utilă când se dorește o culoare mai intensă a vatei de zahăr, deoarece zahărul se umectează mai puțin decât în cazul coloranților lichizi.

Vă recomandăm următorii Coloranți Naturali pudră hidrosolubili:

  • Verde Spanac P (din Clorofilă), pentru diverse nuanțe de verde. Vă sugerăm să amestecați cu puțin Galben Ananas P, pentru nuanțe de verde-măr. Click aici pentru Verde Spanac P


Dozajul diferă de la un colorant la altul (aceștia având puteri de colorare diferite), dar se pot lua în calcul dozaje între 0.5 si 2% din masa zahărului.

Pentru a vă decide care dintre produsele noastre se potrivesc cel mai bine cu aplicația dumneavoastră, vă sfătuim să achiziționați mai întâi Coloranți Naturali ambalați în recipiente mici (de 100g sau chiar 30g), pentru a experimenta comportamentul acestora, la costuri minime.