Patiserie 

Utilizarea Coloranților Naturali în produse de patiserie

La fel ca multe alte preparate alimentare, produsele de patiserie au uneori nevoie de a fi ceva mai intens colorate, fie din cauză că gălbenușul ouălor folosite nu conține suficient pigment, fie din cauză că alte ingrediente din compoziție pot dilua culoarea produsului, fie că tratamentul termic la care sunt supuse le estompează culoarea inițială.

De aceea, vă propunem îmbunătățirea culorii produsului finit prin adaos de Coloranți Naturali:

Pentru aluaturile de patiserie se pot utiliza atât Beta Carotenul, cât și Luteina, hidrosolubile:

Pentru umpluturi se pot utiliza Coloranții Naturali lichizi hidrosolubili:

  • Roșu Zmeură (din Morcov Violet), pentru a obține nuante de la roșu la violet (în funcție de valoarea pH a umpluturii). Click aici pentru Roșu Zmeură
  • Verde Mentă (din Clorofilă), pentru a obține diverse nuanțe de verde. Vă sugerăm să amestecați Verde Mentă cu puțin Galben Lămâie, pentru nuanțe de verde-măr. Click aici pentru Verde Mentă

Oricare dintre acești Coloranți Naturali hidrosolubili se pot combina între ei, pentru a obține nuanțe speciale.

Acești coloranți au stabilitate bună la temperaturile de coacere, dar este posibil ca nuanța produsului finit să difere de cea inițială, datorită tratamentului termic intens.

De aceea, dozajele vor fi ceva mai mari decât la produsele care nu necesită tratament termic.

Oricum, dozajul nu va depăși 1% din masa produsului, deoarece coloranții noștri au putere mare de colorare.