Non alimentar 

Utilizarea Coloranților Naturali în produse non alimentare:

                                      

⟡ hrana animale de companie (pet food)

⟡ furaje

⟡ nada pentru pescuit

⟡ plastilină

⟡ cretă

⟡ pictură cu pensula sau cu mâna

⟡ fântâni arteziene

                         
 • Pet food

  Utilizarea Coloranților Naturali în hrana pentru câini, pisici și alte animale de companie

  Din ce în ce mai mult în ultimul timp, oamenii sunt interesați de a-și hrăni cât mai sănătos animalele de companie și de a face acest lucru într-un mod cât mai atractiv.

  Pentru a atinge ambele deziderate, singura alternativă sănătoasă la coloranții artificiali care se utilizează în mod curent, este de a folosi Coloranți Alimentari Naturali.

  Atât în hrana uscată cât și în cea umedă, recomandăm următorii Coloranți Naturali hidrosolubili:

  • Roșu Bordeaux (din Sfeclă Roșie, pigmentul fiind Betanina), pentru a obține nuanțe de la roz la roșu vișiniu, în funcție de dozajul utilizat. Atenție: acest colorant nu poate fi utilizat în produse tratate termic la temperaturi de peste 70 grade Celsius. Click aici pentru Roșu Bordeaux
  • Galben Ananas P (din Beta Caroten sub formă de praf), pentru a obține nuanțe de galben cald în produse în care nu se poate folosi colorant lichid. Click aici pentru Galben Ananas P
  • Verde Mentă (din Clorofilă), pentru a obține diverse nuanțe de verde. Vă sugerăm să amestecați Verde Mentă cu puțin Galben Lămâie, pentru nuanțe de verde-măr. Click aici pentru Verde Mentă

  Recomandări:

  - Colorantul Roșu Bordeaux nu este potrivit pentru produse care sunt preparate prin tratament termic la temperaturi de peste 70 grade Celsius. Recomandăm utilizarea celorlaltor coloranți de nuanță roșie.

  - Coloranții sub formă de praf se pot folosi fie ca atare, fie dizolvați în puțină apă călduță, pentru o omogenitate mai bună în produs.

  - Pentru nuanțe de galben, vă recomandăm coloranții care conțin Beta Caroten (Galben Caisă și Galben Ananas P), deoarece carotenoizii au un important rol antioxidant, fiind transformați în Vitamina A prin procesele metabolice.

 • Furaje animale

  Utilizarea Coloranților Naturali în nutriția animală

  Coloranții sunt utilizați pe scară largă în furajarea păsărilor și a peștelui, datorită faptului că hrana animalelor în ferme nu este suficient de bogată in pigmenți naturali.

  Se știe că anumiți pigmenți, în urma proceselor metabolice, se transferă în piele, carne, grăsime, ouă, penaj.

  Astfel, penajul (la masculi), pielea, păsărilor și gălbenușul ouălor, carnea păstrăvului și a somonului pot căpăta nuanțe mai atractive pentru cumpărători.

  Și cum "ochiul cumpără", fermierii apelează la adaosuri de coloranți în hrana animalelor, pentru a da o atractivitate sporită produselor lor.

  Din păcate, unii fermieri folosesc coloranți artificiali, de multe ori și coloranți neaprobați pentru consum animal, pentru a obține aceste rezultate.

  Acești coloranți artificiali pot fi nocivi atât și pentru sănătatea animalelor cât și a noastră și nu sunt permiși de către legislația Europeană în aditivarea furajelor pentru animale de fermă (Regulamentul UE nr. 1831/2003 cu amendamentele ulterioare).

  După cum știm, coloranții artificiali sunt nocivi pentru om, iar în cazul în care sunt utilizați în hrana animalelor de fermă, nocivitatea acestora se poate transfera și la consumator.

  Din fericire, există soluții care elimină aceste riscuri: Coloranții Naturali dar și cei cu structura chimică identică cu cei naturali (natural-identici).

  Aceștia sunt cea mai potrivită soluție pentru a rezolva problema transferului de substanțe nocive din coloranții artificiali, prin alimente de origine animală, către noi.

  Avănd eficiență dovedită, este necesar un aport foarte mic de Coloranți Naturali in hrana sau apa de băut a păsărilor sau în hrana somonului și a păstrăvului.

  Pentru pigmentarea gălbenușului ouălor și a pielii păsărilor vă recomandăm:

  Dozajele recomandate sunt orientative, acestea fiind determinate mai precis prin efectuarea de teste pe o perioada de aproximativ 3 - 8 săptămâni pentru a se observa în totalitate efectul de colorare, acesta fiind timpul necesar metabolizării colorantului și apariției sale în piele, ouă sau penaj.

  Pentru pigmentarea cărnii somonului sau a păstrăvului, vă recomandăm:

  Coloranții Naturali recomandați pot fi introduși practic în orice dozaj, deoarece nu au niciun efect nociv asupra păsărilor sau peștelui.

  In cazul supra-dozării, singurul efect posibil este colorarea excesivă.

  De aceea recomandăm ca testările să se înceapă de la dozajele minime recomandate.

 • Nada pescuit

  Utilizarea Coloranților Naturali în nade/momeli pentru pescuit

  Pentru a face nada mai atractivă pentru captura cea mare și, în același timp pentru a nu polua bălțile, lacurile sau râurile, vă oferim coloranții alimentari naturali, care pot fi folosiți de la prepararea nadelor complexe, a dip-urilor, pâna la simpla mămăligă sau la colorarea viermușilor.

  Vă recomandăm următorii Coloranți Naturali lichizi hidrosolubili:

  • Roșu Bordeaux (din Sfeclă Roșie, pigmentul fiind Betanina), pentru a obține nuanțe de la roz la roșu vișiniu, în funcție de dozajul utilizat. Click aici pentru Roșu Bordeaux
  • Roșu Măceasă P (carmin pulbere), pentru nuanțe de roșu intens spre magenta, potrivit pentru colorarea viermușilor sau a mămăligii. Rezistă la temperaturi înalte. Click aici pentru Roșu Măceasă P
  • Verde Mentă (din Clorofilă), pentru a obține diverse nuanțe de verde. Vă sugerăm să amestecați Verde Mentă cu puțin Galben Lămâie, pentru nuanțe de verde-măr. Click aici pentru Verde Mentă

  • În afara coloranților naturali propuși mai sus, în portofoliul nostru de produse se mai găsesc și coloranți fluorescenți (non-toxici) de mare concentrație, în mai multe nuanțe, care sunt folosiți cu succes la pescuitul ciprinidelor. Vă rugăm să ne contactați telefonic sau pe e-mail pentru detalii referitoare la acești coloranți.

  Recomandări:

  - În cazul în care se dorește colorarea mămăligii sau a altor tipuri de nade preparate la foc, colorantul trebuie adăugat la finalul fierberii acestora, deoarece expunerea de durată la temperaturi înalte poate estompa efectul colorant

  - Pentru dip-uri, vă recomandăm imersarea nadei în colorantul nediluat

  - Deoarece coloranții noștri au putere mare de colorare, pentru nadele uscate sau semi-uscate, recomandăm adaugarea acestora diluați în puțină apă pentru o mai bună omogenizare

  - Viermușii se pot colora prin colorarea hranei/substratului acestora. În cazul în care utilizați colorant pulbere Roșu Măceașă P, acesta trebuie amestecat cu puțină apă, pentru a activa culoarea roșie

  - Coloranții Naturali se spală cu ușurință de pe mâini, folosind chiar și apă rece, cu excepția coloranților Verde Mentă, Roșu Măceașă P și Roșu Ardei HLS, care pot păta temporar pielea.

  Pentru aceștia, chiar dacă nu există niciun pericol pentru sănătate, recomandăm utilizarea mănușilor de cauciuc

  Fire întinse!

 • Fântâni arteziene

  Colorarea apei din fântâni arteziene

  Pentru a da un aspect original și spectaculos apei din fântâna arteziană, și în același timp pentru a nu pune în pericol mediul și sănatatea celor care pot intra în contact cu aceasta, vă recomandăm coloranții alimentari naturali lichizi hidrosolubili:

  • Verde Mentă (din Clorofilă), pentru a obține diverse nuanțe de verde. Vă sugerăm să amestecați Verde Mentă cu puțin Galben Lămâie, pentru nuanțe de verde-măr. Click aici pentru Verde Mentă

  Acești coloranți vor da un aspect transparent-colorat apei.

  Sfaturi:

  - Pentru această aplicație, recomandăm utilizarea coloranților naturali în dozaje mici, între 0.05 și 0.5% din cantitatea totală de apă.

  - Recomandăm adăugarea coloranților naturali treptat în apă, pentru a stabili nuanța finală dorită și a nu consuma inutil coloranții prin supra-colorare.

  - Coloranții naturali se curăță cu ușurință de pe suprafețele lucioase, dar pot colora în profunzime suprafețele poroase (de ciment sau alte materiale cu porozitate). De aceea recomandăm testarea coloranților pe suprafața de contact, diluați în prealabil.

  - În cazul în care coloranții au intrat în contact cu suprafețe poroase, pătându-le, acestea pot fi curățate cu substanțe chimice specifice.

 • HOLI Festival, Color Party (Color Run)

  Coloranți special creați pentru petreceri de tip Festival Holi, Color Run, etc.

  ✧ Nu sunt toxici. Conțin 99% amidon de porumb și 1% coloranți alimentari (sintetici)

  ✧ Se curăță ușor de pe îmbrăcăminte, piele sau mediu

  ✧ Disponibili în ambalaje de 100g, 5 kg, 10 kg și 25 kg

  ✧ Disponibili în mai multe culori: verde, galben, violet, portocaliu, albastru, roz, roșu

  ✧ Disponibili și în variante fluorescente

  Acești coloranți nu se află în stocul nostru permanent, termenul de livrare fiind de maximum 10 zile calendaristice.

  Vă rugăm să ne contactați pentru ofertă de preț personalizată.