Preparate din carne 

Utilizarea Coloranților Naturali în Preparate din Carne (mezeluri)

Preparatele din carne sunt printre cele mai gustate alimente în România.

Conform legislației în vigoare, coloranții artificiali nu sunt permiși pentru utilizare în produsele din carne, decât cu foarte mici excepții.

Prin urmare, coloranții naturali sunt singura opțiune legală.

În funcție de tipul preparatelor, coloranții naturali pe care vi-i recomandăm sunt:

1. Pentru preparate din carne proaspete, fără tratament termic, precum mici (mititei), cârnați proaspeți, carne tocată, cârnați și salamuri crud-uscate, etc.:

Acești coloranți nu au nicio restricție în utilizare, conform legislației, și nu influențează gustul produsului, având putere de colorare mare, deci un dozaj scăzut.

2. Pentru preparate tratate termic (fierte/afumate), precum cârnați, salam, specialități, șuncă, pate, leber, etc.:

În funcție de produs, carminul are limite de utilizare. Vă rugăm să consultați legislația în vigoare pentru a stabili dozajul maxim admis în produsul dumneavoastră.

  • Roșu Carmin (carmin lichid), pentru nuanțe de rozaliu spre roșu. Rezistă la temperaturi înalte și are stabilitate la pH neutru. Click aici pentru Roșu Carmin

    În funcție de produs, carminul are limite de utilizare. Vă rugăm să consultați legislația în vigoare pentru a stabili dozajul maxim admis în produsul dumneavoastră.

Colorantul Roșu Bordeaux (din Sfeclă Roșie) este mai sensibil la tratament termic, de aceea recomandăm a fi utilizat în produse care sunt supuse tratamentelor termice de scurtă durată și la temperaturi sub 85°C.

Pentru nuanțe apropiate de culoarea naturală a cărnii crude, vă recomandăm combinațiile:

- Roșu Măceașă P sau Roșu Carmin combinat cu Roșu Ardei HLS, pentru preparatele tratate termic

- Roșu Bordeaux combinat cu Roșu Ardei HLS, pentru preparatele proaspete