Paste făinoase 

Utilizarea Coloranților Naturali în paste făinoase

Deși legislația Europeană - care guvernează și legislația românească în domeniul alimentar - nu permite utilizarea coloranților în pastele făinoase produse industrial și comercializate, nimic nu ne împiedică să colorăm pastele făinoase preparate în casă.

Deci, putem da culori spectaculoase tuturor pastelor pe care le preparăm pentru consum propriu, folosind Coloranți Naturali.

Fiți siguri că pastele precum tăiței, fidea, linguini, tagliatelle, gnochi, ravioli, tortellini și chiar lasagna vor fi mai atractive și mai originale dacă le colorăm cu Coloranți Naturali.

Pentru această aplicație, putem folosi oricare dintre Coloranții Naturali hidrosolubili:

  • Roșu Bordeaux (din Sfeclă Roșie), pentru a obține nuanțe de la roz la roșu vișiniu, în funcție de dozajul utilizat.

Acest colorant este mai puțin stabil la temperaturi ridicate și este recomandabil să fie folosit în paste care nu necesită fierbere îndelungată. Click aici pentru Roșu Bordeaux

  • Roșu Carmin (din Coșenilă), pentru a obține nuanțe de la roz la roșu vișiniu, în funcție de dozajul utilizat. Este foarte stabil la temperaturi de fierbere. Click aici pentru Roșu Carmin
  • Verde Mentă (din Clorofilă), pentru a obține diverse nuanțe de verde. Vă sugerăm să amestecați Verde Mentă cu puțin Galben Gutuie HLS, pentru nuanțe de verde-măr. Click aici pentru Verde Mentă
Mod de utilizare:

Coloranții Naturali se adaugă fie în apa cu care se prepară pastele, fie direct în cocă, frământând până ce culoarea este uniform distribuită.

Sfaturi:
  • Este de preferat să reduceți cantitatea de apă proporțional cu cantitatea de colorant adăugată, evitând astfel ca pasta să devină prea moale.
  • Coloranții Naturali își pot pierde din intensitate dacă sunt expuși la tratamente termice îndelungate. Este, deci, indicat să fierbeți pastele doar atât cat este nevoie, pentru a păstra cât mai mult din intensitatea inițială a culorilor.
  • Puteți combina oricare dintre Coloranții Naturali hidrosolubili, pentru a obține diverse nuanțe și culori.