Important! În lunile IULIE și AUGUST, funcționăm doar în zilele de LUNI, MARȚI și MIERCURI.
Comenzile plasate în zilele de Joi și Vineri vor fi procesate începând cu următoarea zi de Luni.

Pet food 

Utilizarea Coloranților Naturali în hrana pentru câini, pisici și alte animale de companie

Din ce în ce mai mult în ultimul timp, oamenii sunt interesați de a-și hrăni cât mai sănătos animalele de companie și de a face acest lucru într-un mod cât mai atractiv.

Pentru a atinge ambele deziderate, singura alternativă sănătoasă la coloranții artificiali care se utilizează în mod curent, este de a folosi Coloranți Alimentari Naturali.

Atât în hrana uscată cât și în cea umedă, recomandăm următorii Coloranți Naturali hidrosolubili:

  • Roșu Bordeaux (din Sfeclă Roșie, pigmentul fiind Betanina), pentru a obține nuanțe de la roz la roșu vișiniu, în funcție de dozajul utilizat. Atenție: acest colorant nu poate fi utilizat în produse tratate termic la temperaturi de peste 70 grade Celsius. Click aici pentru Roșu Bordeaux
  • Galben Ananas P (din Beta Caroten sub formă de praf), pentru a obține nuanțe de galben cald în produse în care nu se poate folosi colorant lichid. Click aici pentru Galben Ananas P
  • Verde Mentă (din Clorofilă), pentru a obține diverse nuanțe de verde. Vă sugerăm să amestecați Verde Mentă cu puțin Galben Lămâie, pentru nuanțe de verde-măr. Click aici pentru Verde Mentă

Recomandări:

- Colorantul Roșu Bordeaux nu este potrivit pentru produse care sunt preparate prin tratament termic la temperaturi de peste 70 grade Celsius. Recomandăm utilizarea celorlaltor coloranți de nuanță roșie.

- Coloranții sub formă de praf se pot folosi fie ca atare, fie dizolvați în puțină apă călduță, pentru o omogenitate mai bună în produs.

- Pentru nuanțe de galben, vă recomandăm coloranții care conțin Beta Caroten (Galben Caisă și Galben Ananas P), deoarece carotenoizii au un important rol antioxidant, fiind transformați în Vitamina A prin procesele metabolice.