Pet food 

Utilizarea Coloranților Naturali în hrana pentru câini, pisici și alte animale de companie

Din ce în ce mai mult în ultimul timp, oamenii sunt interesați de a-și hrăni cât mai sănătos animalele de companie și de a face acest lucru într-un mod cât mai atractiv.

Pentru a atinge ambele deziderate, singura alternativă sănătoasă la coloranții artificiali care se utilizează în mod curent, este de a folosi Coloranți Alimentari Naturali.

Atât în hrana uscată cât și în cea umedă, recomandăm următorii Coloranți Naturali hidrosolubili:

  • Roșu Bordeaux (din Sfeclă Roșie, pigmentul fiind Betanina), pentru a obține nuanțe de la roz la roșu vișiniu, în funcție de dozajul utilizat. Atenție: acest colorant nu poate fi utilizat în produse tratate termic la temperaturi de peste 70 grade Celsius. Click aici pentru Roșu Bordeaux
  • Galben Ananas P (din Beta Caroten sub formă de praf), pentru a obține nuanțe de galben cald în produse în care nu se poate folosi colorant lichid. Click aici pentru Galben Ananas P
  • Verde Mentă (din Clorofilă), pentru a obține diverse nuanțe de verde. Vă sugerăm să amestecați Verde Mentă cu puțin Galben Lămâie, pentru nuanțe de verde-măr. Click aici pentru Verde Mentă

Recomandări:

- Colorantul Roșu Bordeaux nu este potrivit pentru produse care sunt preparate prin tratament termic la temperaturi de peste 70 grade Celsius. Recomandăm utilizarea celorlaltor coloranți de nuanță roșie.

- Coloranții sub formă de praf se pot folosi fie ca atare, fie dizolvați în puțină apă călduță, pentru o omogenitate mai bună în produs.

- Pentru nuanțe de galben, vă recomandăm coloranții care conțin Beta Caroten (Galben Caisă și Galben Ananas P), deoarece carotenoizii au un important rol antioxidant, fiind transformați în Vitamina A prin procesele metabolice.